Grupper

Vår speciellitet har blivit konfirmationsgrupper, det beror mycket på att vi kan erbjuda en stillsam miljö med naturen som största ingrediens.

Vi kan erbjuda fiske med spinnspö eller nät och vi vet att det är ett spännande program som vi vill kalla oss experter på, fiske som du vet är en stor del av livet ute i Skärgården.

Efter fångsten tillreder vi fisken gemensamt vid stranden och ofta slutar det med att vi röker fisken tillsammans.

Havsgården 12

5 kilometer från Kyrkogårdsö ligger ett av Ålands största Naturreservat med en intressant flora och fauna. Halva huvudön består av en lång sandås som är väldigt annorlunda från den vanliga Åländska skärgården, det känns som man är någon annanstans i världen, när man är där . Båtresan dit tar cirka 35 min. enkel väg.

På grannön Husö finns en av skärgårdens största Fårfarmare. Dit åker vi med båt son tar cirka 35 min. och får bekanta oss med Fårskötsel, hantverk, bl.a. handstöpta ljus samt gårdens traditioner.

Till Kökar tar det cirka en timme med båt. Sevärdheterna är bl.a. Kyrkan, ruiner från Fransiscaner klostret, munkkällan och sjöbevakningsstationen i mån av möjlighet.
Kökars Hembygdsförening har ett museum som visar och berättar utförligt om skärgårdsbornas liv, historia och traditioner.

”Kökars liv för hundra år sedan”

Havsgården-19

Ön Källskär vid Östersjöns yttersta rand är en annorlunda och intressant ö med källskärskannan och Grevens anläggningar, bl.a. örtagård och rododendron planteringar

Kombinerad Kökar kyrka , sjöbevakning + Källskär.

Andra utfärdsmål tex. Väderskär (Stormskärs Maja ),samt Utö och Jurmo.

Eller en dags utfärd till Mariehamn och fasta Åland är lätt ordnat, ni behöver bara fråga så gör vi allt för att nu skall få det ni önskar.