Program & utflykter

Havsgården erbjuder Er ett mångsidigt program.

Värden Markus Nordberg bjuder hjärtligt in alla gäster till Storgårds gamla sal eller till en utflykt med något av Havsgårdens fartyg.

Markus är en erfaren skärgårdsskeppare som tar dig tryggt och säkert till de ställe du önskar åka. Vi kan erbjuda allt från enskilda sandöar till Kökars yttersta skärgård och Markus kan på sitt fängslande sätt berätta intressanta och spännande historier om Kyrkogårdsö förr och nu.

Havsgården-3

Charterbåtar

Med Havsgårdens Charterbåtar kan vi erbjuda upplevelserika utfärder i Ålands östra skärgård. Med M/S Sommarö reser du lugnt och tryggt till de olika utflyktsmål vi erbjuder. Ombord finns även möjlighet till mat, tex. en god hemmalagad fisksoppa med ålandspannkaka, sylt och vispgrädde till efterrätt.
Max.40 personer.

Storskär

Med henne reser du snabbt och bekvämt dit du önskar. Ca.12 personer. Några av de välbesökta utflyktsmålen är Kökar Källskär, Naturreservatet Östra Långskär, Väderskär (Stormskär), Utö, Jurmo och Jungfruskär. Givetvis kan vi även ta med dig ut på sälsafari i den Åländska skärgården om det är en önskan.

Havsgården-16

Fester

Vi kan erbjuda dig olika arrangemang enligt dina önskemål på vår ladugårds övervåning ”Skullan”. Där vi kan servera Skärgårdsbordets delikatesser uppdukade på en gammal hästvagn, vackert dekorerade långbord och trevlig stämning med levande ljus.

Ett annat omtyckt sätt att umgås är plättstekning över öppen eld eller korvgrillning i grillhuset, det senaste är särskilt uppskattat bland ungdomarna. Återigen, har du något speciellt önskemål på vad du vill göra eller uppleva i en genuin skärgårdsmiljö så är det bara att kontakta oss så skräddarsyr vi din vistelse här efter de önskemålen.